Van een laboratorium tot ziekenhuizen, bij Heijmans kan je alle kanten op

afbeelding rick heijmans

Delen op:

“Van een laboratorium tot ziekenhuizen, bij Heijmans kan je alle kanten op.” Lees het verhaal van Rick Gleijsteen, eerste monteur Elektrotechniek bij Heijmans.

Rick, nu 27 jaar oud, is al vijf jaar werkzaam bij Heijmans, waarvan de laatste 2,5 jaar als eerste monteur. Hij heeft een pad bewandeld dat begon met een mbo 3 opleiding richting technisch tekenaar en een mbo 4 opleiding middenkader engineering, gevolgd door een groei in de praktijk bij Heijmans. “”De eerste jaren werkte ik via een detacheringsbureau, maar ik wilde graag in vaste dienst bij één bedrijf. Heijmans bood mij die kans.”

Praktijkervaring opdoen is belangrijk
“Je moet eerst weten wat er in de praktijk gebeurt voordat je naar kantoor gaat,” deelt Rick, terwijl hij zijn ervaring als advies voor de jeugd beschouwt. Hij begon als monteur en groeide binnen twee jaar door naar Eerste monteur in de Elektrotechniek. “Ik ben zelf erg praktisch ingesteld en deze kennis gaat mij later helpen als ik een vervolgstap wil maken”. Als eerste monteur bij Heijmans is hij de schakel tussen de uitvoerder en de monteurs in verschillende projecten. “De rol van eerste monteur ligt mij goed, ik ben zelf nog veel met mijn handen bezig maar krijg ook de verantwoordelijkheid om projecten aan te sturen”.

Van een laboratorium tot ziekenhuizen
Een van Ricks mooiste projecten bij Heijmans was de renovatie van de sterilisatieafdeling in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. “We hebben de hele afdeling leeg gestript en weer opnieuw opgebouwd volgens de laatste normen en eisen,” legt hij uit. Dit omvatte niet alleen eenvoudige installaties zoals verlichting en stopcontacten, maar ook complexere systemen zoals ontruimings- en brandmeldinstallaties en een toegangscontrole.

“Wat dit project uitdagend maakte, was het feit dat de naastgelegen ruimtes nog operationeel waren,” zegt Rick, terwijl hij de complexiteit benadrukt. “Het moest secuur en netjes gebeuren, vooral omdat de sterilisatieafdeling een cleanroomomgeving is. Hierdoor moest alles luchtdicht gemaakt worden, daar heb ik technisch veel van geleerd.”

Zijn huidige project is het renoveren van een laboratorium bij Albemarle, een Amerikaans bedrijf in Amsterdam. “Alles is zichtwerk bij Albemarle,” merkt Rick op. “Hier moeten we erg precies werken, niet alleen om perfect te functioneren maar ook om er perfect uit te zien.”

“Het is een uitdagende omgeving,” vervolgt Rick, “aangezien de eisen voor veiligheid en kwaliteit nog strikter waren dan in andere industrieën. Dit project bij Albemarle is wel speciaal binnen Heijmans omdat we voornamelijk in de utiliteit zitten, dat is ook gelijk het gave aan Heijmans, je komt in veel verschillende omgevingen terecht”.

Foto eerste elektromonteur van Heijmans


Hoe blijf je uitgedaagd in je werk?
Het werk als eerste monteur biedt Rick een combinatie van verantwoordelijkheid en technische betrokkenheid, met projecten die variëren van ziekenhuizen tot industrieën. “Andere mensen, andere eisen en andere installaties,” beschrijft hij. “Het is heel anders dan de woningbouw waar je veelal dezelfde werkzaamheden uitvoert.”

Een van de hoogtepunten van zijn werk is het zelf monteren. “Ik vind het erg leuk om groepenkasten aan te sluiten en aan te passen,” deelt hij enthousiast. Ook het oplossen van problemen die niet op de tekeningen staan, behoort tot zijn favoriete uitdagingen. “We komen ook allerlei technieken tegen zoals Meet & Regeltechniek.”

Bij Heijmans is er ruimte voor persoonlijke groei en specialisatie. “Het mooie aan Heijmans is dat er veel verschillende vestigingen zijn met een eigen specialiteit en focus,” legt Rick uit. Dit biedt mogelijkheden voor verdere specialisatie in bepaalde installaties en technieken, of zelfs de overstap naar kantoorfuncties zoals tekenaar, engineer of werkvoorbereider. Heijmans denkt mee met jouw ambities, je kan bij Heijmans echt alle kanten op.”

Interesse om bij Heijmans te werken? Bekijk hier de vacature van Technisch Specialist of Eerste Elektromonteur van Heijmans. Benieuwd welke vacature bij Heijmans het beste bij je past? Maak dan hier de keuzetest van Heijmans.

Is het ook nog een beetje gezellig op het werk?
“Er heerst een goede sfeer op de bouw,” zegt hij. “Je leert elkaar door de jaren heen kennen en bent goed op elkaar ingespeeld.” Dit gevoel van verbondenheid strekt zich uit tot samenwerking met inleners en partners, waardoor een goed werkend projectteam ontstaat.

Waarom kiest Rick ervoor om bij Heijmans te blijven? “Je kan alle kanten op bij Heijmans,” benadrukt hij. Of het nu gaat om onderhoud, service, specialisatie in bepaalde installaties of zelfs storingen, de mogelijkheden zijn divers. “Ze willen veel investeren in medewerkers zoals ik,” voegt hij eraan toe.

Wanneer past de functie van monteur bij Heijmans goed bij je?
“Als je zelf wil, dan kom je een heel eind,” antwoordt Rick. “Iemand moet de juiste instelling hebben, initiatief tonen en feeling met een project hebben.” Het bedrijf verwelkomt zelfs mensen zonder elektrotechnische achtergrond, zolang er een sterke leergierigheid en de juiste mentaliteit aanwezig is. “Bij een kleiner bedrijf kan je al snel het gevoel hebben dat je vast zit, dat zal bij Heijmans niet snel gebeuren. Je hebt ook nog de voordelen van een groot bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.”

Interesse in de functie van Technisch Specialist of Eerste Elektromonteur bij Heijmans? Maak dan de keuzetest om te kijken of welke functie het beste bij je past.

Delen op:

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten