Wat doet een monteur bij Enexis?

Delen op:

Bij Voorelektromonteurs.nl krijgen we regelmatig de vraag wat een Elektromonteur bij een Netbeheerder precies doet. In dit artikel geven we je meer informatie over de functie en laten we zien hoe Elektromonteur Menno het werk ervaart.

Wat doet een elektromonteur bij een netbeheerder?

Als Elektromonteur bij Enexis Netbeheer zit je niet om werk verlegen. Door enorme drukte door o.a. het aanleggen van windparken en zonneweides, wordt er flink gesleuteld aan het energienetwerk.

De ene dag maak je een kabelmof voor laagspanning en de volgende dag los je een storing op in een middenspanningstation. Altijd samen met je collega’s want veel projecten pak je met een klein team op. 

Kortom, jouw werkzaamheden bestaan uit het aanleggen, onderhouden en oplossen van storingen aan de laag- en middenspanningsnetten, transformatorstations en openbare verlichting. Daarnaast draai je eens in de ongeveer 6 weken een wacht- en storingsdienst

Wat doet een monteur bij Enexis

Hoe is de werksfeer bij Enexis?

“Hoewel Enexis een groot bedrijf is ervaar ik dat helemaal niet zo”, vertelt Menno, die inmiddels elektromonteur is. “Het is een heel warm cluppie. Iedereen respecteert elkaar en we laten elkaar niet vallen. Dat voelde ik al toen ik voor het eerst een dag meeliep. Het gaat niet altijd om de centen, het is ook belangrijk dat je werkgever iets om je geeft. Dat ervaar ik heel sterk bij Enexis.”

Hij legt uit: “Vlak nadat ik hier begon kwam ik in een rottige periode terecht. Na 24 weken zwangerschap verloren mijn vrouw en ik ons kindje. Ik mocht toen van Enexis drie weken thuis blijven zonder dat het mij iets gekost heeft. Er is nooit moeilijk over gedaan. Dan merk je dat de mens hier echt voorop staat. Het was voor mij de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Hoe ziet een storingsdienst eruit bij een netbeheerder?

Doorgaans draai je eens in de zes weken storingsdienst bij een netbeheerder. Als je aan het begin van je opleidingstraject zit hoef je dit natuurlijk nog niet te doen. Heb je al meer ervaring of de juiste BEI aanwijzingen? Dan ga je meedraaien in de storingsdienst. Op het begin als 2e man en als je genoeg ervaring hebt ben jij de eerste die de meldkamer gaat bellen.

Het draaien van storingsdiensten vindt Menno eigenlijk het tofst. “Je weet nooit wat je tegenkomt. Het is elke keer anders. De ene keer zit er een straat zonder stroom maar het kan ook voorkomen dat er een halve stad zonder energie zit. Dan moet je natuurlijk snel in actie komen. Maar het kan ook best zwaar zijn. Als ik dienst heb staat mijn vrouw er thuis namelijk alleen voor met twee jonge kinderen. Dat wisten we alleen van tevoren en daar had ik deze baan niet voor laten schieten.” Gelukkig komt het niet vaak voor dat Menno in het weekend moet werken.

Wat doet een monteur bij Enexis

Wat is het salaris van een monteur bij Enexis?

Dat hangt natuurlijk zoals bij elke functie af van je werkervaring en opleidingen. Het salaris van een Elektromonteur bij Enexis ligt tussen de tussen de €2.400,- en €4.187,- bruto per maand op basis van 40 uur per week. Dit is echter wel inclusief een persoonlijk budget van 10% en een 13e maand. Het voordeel bij een netbeheerder is dat je deze extra budgetten flexibel kan laten uitbetalen, je kan ze dus opsparen maar ook maandelijks uit laten betalen.

Naast het primaire salaris krijg je natuurlijk ook betaald voor storingsdiensten. Bij een netbeheerder krijg je per storingsdienst €382 bruto, daanaast krijg je de overuren natuurlijk uitbetaald. Dit kan 150% of 200% zijn, afhankelijk van de dag waarop je werkt. Hierdoor krijg je maandelijks dus een flink bedrag bovenop je basis salaris.

Het salaris van een Leerling Elektromonteur bij Enexis zal dus meer aan de onderkant van de bandbreedte zitten. Dit komt omdat je dan nog geen storingsdiensten draait en nog volledig opgeleid moet worden.

De functie van monteur bij Enexis past wel bij je als

  • Je graag buiten werkt
  • je door wil groeien naar andere functies
  • je graag werkt en leert tegelijk

De functie van monteur bij Enexis past niet bij je als

  • je geen storingsdiensten wilt draaien
  • je altijd alleen wilt werken
  • je niet graag vieze handen krijgt

Interesse in de functie van monteur bij Enexis?

Laat hieronder je naam en 06-nummer achter en Enexis neemt snel contact met je op.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten