Werken als monteur bij Heijmans: Een kijkje achter de schermen bij ASML

$rqov6gk

Delen op:

We geven een inkijkje achter de schermen bij ASML door in gesprek te gaan met de twee elektrotechneuten, Hamza en Peter, werkzaam bij Heijmans op het ASML-account. Deze mannen zijn niet zomaar monteurs; Hamza is eerste elektromonteur en Peter is werkzaam als Technisch Specialist, ze lossen storingen op, coördineren projecten terwijl ze tegelijkertijd hun eigen ontwikkeling bijspijkeren.

Benieuwd welke mbo-elektrotechniek vacature bij Heijmans het beste bij je past? Maak dan hier de keuzetest!

Een Warme Thuisbasis

“Het voelt als één familie hier,” begint Hamza, terwijl hij ons vertelt over zijn beginperiode bij Heijmans. “De Brabantse vibe en het gevoel van samenhorigheid maken dit een plek waar je graag komt. Je voelt je gewaardeerd en krijgt de kans om te groeien, zoals ik met mijn mbo 4 elektrotechniek opleiding.”

Peter, die sinds 6 maanden zijn expertise inzet als Technisch Specialist, knikt instemmend. “Het fijne is de vrijheid die we krijgen. We hebben ruimte om problemen op onze eigen manier op te lossen, altijd met veiligheid voorop. Het nadenken over toekomstige oplossingen maakt het werk extra interessant.”

Een Afwisselende Werkdag

“Elke dag is anders,” zegt Hamza. “Soms hebben we gepland werk, maar dan plots een spoedklus, bijvoorbeeld een belangrijke cleanroom die ineens problemen heeft met de luchtbehandeling. Dat vergt rust en snel handelen, anders kan het hele proces bij ASML stil komen te liggen.”

“Onlangs reed iemand een roldeur kapot in het logistieke centrum van ASML,” vult Peter aan. “Een race tegen de klok om alles weer draaiende te krijgen. We werken dan samen met externe partijen om een tijdelijke oplossing te vinden en denken na over structurele verbeteringen om dit in de toekomst te voorkomen.”

Diversiteit aan Projecten

“Bij ASML hebben we zo’n 27 panden onder onze hoede,” vertelt Peter. “Van oude gebouwen met traditionele technieken tot hypermoderne complexen met digitale verlichting en slimme sensoren. Het is leuk om in verschillende omgevingen te komen met oude en nieuwe technieken.”

“Juist die afwisseling maakt het werk zo interessant,” zegt Hamza enthousiast. “Van kantoren tot logistieke centra en cleanrooms; de diversiteit in omgevingen houdt ons scherp en gemotiveerd. Het is een goede mix tussen utiliteit en industrie.”

Heijmans als Werkgever

“Heijmans is persoonlijk,” benadrukt Hamza. “Het is niet zomaar een bedrijf; je voelt je hier thuis. Ze investeren in ons, streven naar een mbo 4-diploma voor iedereen en stimuleren de samenwerking tussen elektra en werktuigbouwkunde, waardoor je een brede expertise ontwikkelt.”

Peter knikt. “Je moet wel stressbestendig zijn, vooral bij complexe storingen. Een teamplayer met sterke communicatieve vaardigheden is hier onmisbaar, aangezien we vaak in operationele situaties werken.”

Interesse om bij Heijmans te werken? Bekijk hier de vacature van Technisch Specialist of Eerste Elektromonteur van Heijmans. Benieuwd welke vacature bij het beste bij je past? Maak dan hier de keuzetest van Heijmans.

De Rolverdeling bij Heijmans

“Als eerste monteur pakken we complexere storingen op,” legt Hamza uit. “We sturen de monteurs aan en schakelen een technisch specialist in als een situatie te ingewikkeld wordt. Voor mij betekent dit soms puzzelen met niet gedocumenteerde kabels om bijvoorbeeld een fietsenstalling te verlichten. Dit vergt veel denkwerk omdat je vanuit het niets tot een eindoplossing moet komen. “

“Als technisch specialist duiken we dieper in de installaties,” vertelt Peter. “Je moet laten zien dat je het aankunt. Je kan jezelf bijvoorbeeld specialiseren in logistieke systemen zoals liften, weegtafels en loadingsystemen. Met 27 verschillende panden heb je heel wat keuze”, lacht Peter.

Toekomst bij Heijmans

“In 2024 wordt er een ploegendienst geïntroduceerd bij ASML,” zegt Melvin Stam, Hoofduitvoerder bij Heijmans. “Een gevarieerd rooster en een goede vergoeding maken het extra aantrekkelijk. We zijn op zoek naar elektrotechneuten voor de dagdienst en de ploegendienst. Het werken bij ASML is uitdagend omdat het een mix is tussen Utiliteit en Industrie in een hightech omgeving. Als je hier als Elektromonteur je werk kan doen dan kan je het bijna overal.”

Met een lach op hun gezichten besluiten Hamza en Peter: “Heijmans is een fijne werkgever, als je gemotiveerd bent en je wilt in een hightech omgeving werken dan zit je hier goed.”

Delen op:

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten