De beste elektrotechnische werkgevers van 2023

Beste elektrotechnische werkgever

Delen op:

Bij voorelektromonteurs.nl krijgen we regelmatig de vraag van elektromonteurs wat nu de beste werkgevers in de elektrotechniek zijn. Natuurlijk kennen wij niet alle elektrotechnische bedrijven van binnen en buiten maar tegenwoordig kan je erg veel informatie vinden op verschillende vergelijkingswebsites zoals Glassdoor en Indeed. Dit zijn onafhankelijke platformen waar (oud) werknemers een review kunnen achterlaten. Voorelektromonteurs.nl is daarom op onderzoek uit gegaan!

Hoe zijn we tot de lijst met de beste werkgevers in de elektrotechniek gekomen?

Om te bepalen wie de beste werkgevers in de elektrotechniek zijn, hebben we data van Glassdoor en Indeed bestudeerd. We hebben alle reviews van deze twee onafhankelijke platformen gecombineerd zodat we tot een score van 0-5 zijn gekomen. De bedrijven zijn onderzocht op de onderstaande categorieën:

  • Diversiteit & Inclusie;
  • Cultuur & Waarden;
  • Werk/privé balans;
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden;
  • Carrière mogelijkheden.

Deze reviews zijn afkomstig van mensen in allerlei verschillende functies (dus niet alleen technische functies) zodat het een totaal beeld geeft van het bedrijf.

Wie is beste elektrotechnische werkgever van Nederland?

Volgens de reviews van Glassdoor en Indeed scoort Alliander van de 15 onderzochte bedrijven het hoogste gemiddelde en mag zich dus de voorlopige winnaar van dit onafhankelijke onderzoek noemen!
Zie de volledige lijst onderaan dit artikel.

Je leest het goed, de voorlopige winnaar! Want op basis van aanvragen wordt deze lijst uitgebreid. In december 2023 wordt alle data van Glassdoor en Indeed opnieuw bekeken. Dan volgt ook de officiële uitreiking van de beste elektrotechnische werkgever van Nederland in 2023!
img 4937 scaled 1

Top 5 beste elektrotechnische werkgevers van Nederland

Nummer 1: Alliander
Alliander scoort het hoogst op de categorieën Diversiteit & Inclusie en Salaris & Arbeidsvoorwaarden. Één review van een oud werknemer vat de kracht van Alliander goed samen.

“Alliander is vooruitstrevend in de manier van werken en heeft dit op alle fronten doorgevoerd (het nieuwe werken, arbeidsvoorwaarden, werk/privé balans)”.

Verder valt het op dat werknemers van Alliander het waarderen om te werken bij een bedrijf met een maatschappelijke impact. Het is daarnaast een bedrijf wat volop in beweging is. Er ligt een gigantisch werkpakket en uitdaging om de energietransitie te kunnen realiseren. Hierdoor veranderd het bedrijf snel en ligt er genoeg werk voor de toekomst.

Nummer 2: Enexis Groep
Net als Alliander een Netbeheerder. Het valt op dat Enexis erg hoog scoort op de categorie Werk/Privé balans. Je ziet veel reviews terug van werknemers die het flexibel werken waarderen en het mensgerichte karakter van de organisatie. Daarnaast is het een organisatie die gaat voor kwaliteit. Een netbeheerder is geen commercieel bedrijf waardoor er volgens de reviews meer ruimte is voor kwaliteit en veiligheid.

Nummer 3: Tennet
Tennet scoort op één onderdeel het hoogste van alle 18 bedrijven en dat is op het onderdeel Salaris en Arbeidsvoorwaarden. Tennet zorgt qua primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden erg goed voor zijn werknemers. Ze scoren lager op Carrieremogelijkheden. Dit haalt de algemene score wat naar beneden anders had Tennet nog hoger kunnen staan.

Nummer 4: Zonneplan
Zonneplan scoort met een vierde plek ook erg goed op alle onderdelen. Vooral het onderdeel Cultuur en Waarden scoort goed. Zo lees je terug dat werknemers het waarderen dat je altijd je mening kan geven en dat er ook daadwerkelijk iets mee gedaan wordt.

Gedeelde nummer 5: Heijmans en Tata steel
Heijmans en Tata steel staan niet voor niets op een mooie 4e plek. De bedrijven scoren op alle categorieën rond een 4. Reviews geven aan dat je er goede gereedschap krijgt, je werkt met vakmensen en er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Bij Tata Steel valt het verder op dat ze hoog scoren op Diversiteit & Inclusie met een 4.2.

Waarom werken bij een netbeheerder?

Het is opvallend om te zien dat Alliander en Enexis Groep (beide netbeheerders) als voorlopige nummer 1 en 2 uit de bus komen bij dit onafhankelijke onderzoek. Als je de reviews en data bekijkt dan zie je dat (oud) werknemers van beide partijen het fijn vinden dat netbeheerders geen commercieel gedreven partijen zijn. Dit zorgt ervoor dat belangrijke zaken zoals veiligheid, kwaliteit en werk & privé balans een belangrijke plek krijgen in de cultuur van de netbeheerders. Hierdoor is de werknemers tevredenheid over het algemeen goed.

Daarnaast hebben de netbeheerder een eigen CAO met goede secundaire arbeidsvoorwaarden waardoor er veel extra budgetten en regelingen zijn. Bijvoorbeeld omtrent vitaliteit of als je een opleiding wilt volgen. Benieuwd wat een elektromonteur bij een netbeheerder precies doet? Klik dan op de link.

Benieuwd welke branche en bedrijf het beste bij jou past?

Er staan veel verschillende elektrotechnisch bedrijven in de lijst. Van fabrieken tot zonnepanelen bedrijven en van Netbeheerders tot bedrijven die in de utiliteit en woningbouw zitten. Maar hoe weet je nu welk bedrijf het beste bij jou past? Maak de bedrijfskeuzetest van Voorelektromonteurs.nl en ontvang direct jouw persoonlijke uitslag via de mail.

Waarom hebben we uitgezocht wat de beste elektrotechnische werkgevers zijn?

Voorelektromonteurs.nl maakt eerlijke en transparante verhalen om jou als elektromonteur verder te helpen in je loopbaan. Door een lijst te maken die is gebaseerd op reviews van mensen die gewerkt hebben bij elektrotechnische werkgevers kan jij een betere keuze maken of het bedrijf bij je past. Zo krijg jij als elektrotechneut een eerlijk en transparant beeld van de markt.

Als bedrijf hoger komen in de lijst?

Wil je als bedrijf een hogere positie bemachtigen in de lijst? Dat kan natuurlijk, zorg ervoor dat je (oud) medewerkers reviews achterlaten op o.a. Glassdoor en Indeed. Op die manier komt jouw bedrijf vanzelf hoger in de lijst te staan. We update deze lijst elk half jaar. Aan het einde van het jaar wordt het beste elektrotechnische werkgever van Nederland uitgeroepen.

Mis je een bedrijf in de lijst?

Voorelektromonteurs.nl heeft 15 bedrijven gekozen die allemaal veel elektromonteurs zoeken of in dienst hebben. Mis je bedrijven in de onderstaande lijst? Laat een bericht achter onder dit artikel en we voegen ze aan de lijst toe! Er moeten wel voldoende reviews (25+) aanwezig zijn op Indeed en Glassdoor om ze toe te voegen aan de lijst.

De complete lijst met uitslagen per categorie

Bedrijf

Diversiteit & Inclusie

Cultuur & waarden

Werk & privebalans

Salaris & arbeidsvoorwaarden

Carriere mogelijkheden

Gemiddelde

1. Alliander

4.3

3.9

4.2

4.2

4.0

4.12

2. Enexis Groep

3.9

4.0

4.5

4.0

3.9

4.06

3. Tennet

4.2

4

4.1

4.3

3.4

4

4. Zonneplan

3.6

4.6

3.8

3.7

4.1

3.96

5. Heijmans

4.1

4.0

4.0

3.8

3.8

3.94

6. Tata Steel

4.2

4.0

4.0

3.8

3.7

3.94

7. Croonwolter &dros

3.5

4.1

4.2

3.9

3.9

3.92

8. ASML

4.2

3.9

3.8

3.9

3.8

3.92

9. Stedin

4.3

3.7

4.0

3.8

3.6

3.88

10. Philips

4.0

3.8

3.9

3.9

3.5

3.82

11. Hoppenbrouwers

3.0

4.0

3.8

3.6

4.3

3.74

12. Unica

3.4

3.6

3.8

3.8

3.7

3.66

13. Kuijpers

3.2

3.9

3.8

3.6

3.8

3.66

14. NS

3.6

3.5

3.6

4.0

3.4

3.62

15. BAM

3.5

3.5

3.6

3.4

3.4

3.49

16. Equans

3.7

3.3

3.4

3.2

3.2

3.36

17. SPIE

3.4

3.3

3.4

3.2

3.1

3.28

18. Dynniq

2.5

3.0

3.1

3.4

3.1

3.02

Glassdoor en Indeed hanteren een bandbreedte van 0-5. Hoe dichter bij de 5 hoe beter het bedrijf scoort op het onderdeel.

Meer van dit soort artikelen lezen?

Schrijf je dan in voor de Elektromonteurs VIP lijst en ontvang elke twee weken een mail met interessante content voor elektromonteurs.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten