Groeien van Monteur naar Uitvoerder

Uitvoerder Elektrotechniek

Delen op:

Uitvoerders Jarno (46 jaar) en Ronny (34 jaar) hebben naast dat ze collega’s zijn nog een ding gemeen: Van jongs af aan waren ze al bezig met techniek. Van sleutelen aan een oude brommer tot het helpen bij het aanleggen van elektra in de schuur.

Ondertussen zijn ze heel veel jaren en ervaringen verder en hebben ze hun gereedschapskist behoorlijk uitgebreid, maar de passie voor techniek stroomt hen door het bloed.

Doorgroeien
Beide mannen werken al meer dan tien jaar bij Enexis op de afdeling Realisatie. Een team dat zich bezighoudt met netwerkbeheer en onderhoud. De collega’s zijn beiden als elektromonteur gestart en uitgegroeid tot uitvoerder en senior uitvoerder.

Naast alle technische skills hebben ze als uitvoerder veel andere kwaliteiten nodig en ontwikkeld. Jarno van Faassen: “Voordat je allround monteur bent, ben je zo 5 jaar verder, maar als uitvoerder heb je meer kwaliteiten nodig. Denk bijvoorbeeld aan: Strategisch inzicht om grote miljoenen projecten voor te bereiden en uit te voeren, op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van gereedschap of technische ontwikkelingen. Kunnen schakelen met andere afdelingen om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen.

We opereren altijd tussen en met de verschillende partijen, want wij willen dat zowel het project goed verloopt als dat iedereen veilig kan werken.''

Begeleiden van Talenten
Naast deze taken is het begeleiden en opleiden van nieuw talent een belangrijk element dat bij hun werk hoort. Jarno van Faassen: ,,Er zijn grote tekorten in de techniek dus naast mijn werk begeleid ik 4 mensen in opleiding. Wat ik ze vooral probeer mee te geven: Vertrouwen en ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Dit heb ik zelf tien jaar geleden van mijn leermeesters bij Enexis gekregen en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor.

Ook vind ik het belangrijk dat ik bij de sollicitatiegesprekken zit, niet elke uitvoerder doet dat of krijgt de ruimte om dat te doen. Ik sta dagelijks naast deze mensen te werken dus ik vind het belangrijk om te zien wie ze zijn en of de passie voor techniek door hun aderen stroomt.’’ 

Jarno van Faassen

Senior Uitvoerder

"Wat ik ze vooral probeer mee te geven: Vertrouwen en ruimte om zichzelf te ontwikkelen"


Nooit uitgeleerd bij Enexis
Ook uitvoerder Ronny Kanninga heeft een ontwikkeltraject achter máár ook voor zich. “Ik kwam als elektromonteur binnen en ben sinds een aantal jaar uitvoerder nu volg ik een hbo-opleiding technisch bedrijfskunde. Dit sluit aan bij mijn interesse in bedrijfskundige processen.


Ik heb samen met mijn teamleider een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld en zodoende kon ik deze opleiding gaan volgen. Als je een goed plan maakt en je proactief opstelt dan is er bij Enexis heel veel mogelijk. We krijgen veel ruimte om onszelf te ontwikkelen alleen moet je er wel zelf mee komen.’’

Waarom voor Enexis gekozen?
Jarno van Faassen: “Er is binnen de rol van uitvoerder veel mogelijk, dat houdt de functie uitdagend. Zo zit ik bij de sollicitatiegesprekken, dit hoef ik niet te doen, maar omdat ik zelf naast deze mensen in het veld sta, vind ik het belangrijk en dat heb ik weten te regelen.”

Ronny Kanninga: “Geen enkele dag is hetzelfde en mijn werkzaamheden zijn ontzettend divers. De ene dag ga ik met een monteur op pad om een storing te verhelpen en de volgende dag ben ik een vraagbaak voor mijn collega’s op de vestiging, zodat zij de juiste kennis kunnen verwerken in een plan.”

Jarno van Faassen: “Bij Enexis ervaar ik veel vertrouwen en ruimte om het, wel binnen de kaders van wat kan, zoveel mogelijk op mijn eigen manier te doen. Als je een proactieve houding hebt en zelf met ideeën komt, dan is er ontzettend veel mogelijk.”

Ronny Kanninga: “Ik ben hier in 2007 als elektromonteur begonnen, ik ben nu uitvoerder en volg een hbo-opleiding technische bedrijfskunde. Met initiatief, een goed plan en heldere doelen krijg je hier veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

Wat verdient een Uitvoerder bij Enexis?
Dit hangt natuurlijk af van je werkervaring en opleidingen maar doorgaans verdient een Uitvoerder bij Enexis goed. 

  • Salaris ligt tussen de € 2.922,- en € 4.174,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week); 
  • Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris zelf oplopen tot € 5.038,- bruto per maand; 
  • Zo kan je bij Enexis b.v. je 13e maand ook maandelijks laten uitbetalen;

Daarnaast heeft Enexis nog volop andere secundaire vergoedingen zoals storingsdienst vergoeding, vitaliteitsbudget, persoonlijk budget van 10% van je jaarsalaris, eigen bedrijfswagen en een maandelijkse onkosten vergoeding van €80.


Interesse in de rol van Uitvoerder bij Enexis? 

Vul je 06-nummer in en we nemen contact met je op.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten