Omscholing tot Elektromonteur? Goed idee!

Omscholing tot elektromonteur

Delen op:

Hey daar, Elektromonteurs in spe! Heb je ooit gehoord van een carrièremogelijkheid waarbij er 50 openstaande vacatures zijn voor elke werkzoekende Elektromonteur? Welkom in de wereld van de elektrotechniek in Nederland, waar de vraag naar vakbekwame Elektromonteurs het aanbod ver overtreft. In dit artikel duiken we in enkele interessante feiten en factoren die van invloed zijn op deze krappe arbeidsmarkt, en ontdekken we waarom een omscholing tot Elektromonteur een goed idee is!

Maar 3% van de Elektromonteurs in 2023 is op zoek naar een nieuwe baan

Laten we eens naar de cijfers kijken. Slechts 3% van de Elektromonteurs in Nederland is momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Dat betekent dat het merendeel van de Elektromonteurs tevreden is met hun huidige werkgever. Maar wacht even, hier komt het leuke gedeelte: het afgelopen jaar heeft maar liefst 14% van de Elektromonteurs van baan gewisseld. Dat betekent dat er nog steeds beweging is in de sector en kansen voor jou om jouw droombaan te vinden. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt zo'n 66% van de Elektromonteurs elk kwartaal benaderd voor een nieuwe baan. Ja, je hoort het goed - werkgevers staan te springen om jou! De vraag naar nieuwe Elektromonteurs is dus groot, perfecte kans om jezelf om te scholen naar de functie van Elektromonteur.

Waarom is het lastig om Elektromonteurs te werven?

Maar waarom is het dan nog steeds zo'n gedoe om Elektromonteurs te vinden? Tja, dat heeft te maken met de enorme vraag en het beperkte aanbod. 50 vacatures voor elke actief zoekende Elektromonteur. Werkgevers staan voor een uitdaging om geschikte kandidaten aan te trekken. Als kers op de taart is er nog een obstakel: slechts 34% van de Elektromonteurs is bereid om langer dan 45 minuten te reizen voor een baan. Kortom, de afstand kan soms een spelbreker zijn. Dus werkgevers moeten creatief zijn en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden om jou te verleiden.

Belangrijkste pulfactoren voor Elektromonteurs

Wat maakt een baan voor Elektromonteurs nou echt aantrekkelijk? We hebben het hier over zaken zoals salaris (show me the money!), pensioenvoorzieningen (denk aan jouw toekomst), werksfeer (want een fijne omgeving is belangrijk), uitdaging en afwisseling in het werk (bye bye saaie sleur) en natuurlijk de heilige graal: een vast contract (stabiliteit, we love it!). Werkgevers die deze factoren serieus nemen en aantrekkelijke pakketten bieden, hebben een streepje voor bij het aantrekken van Elektromonteurs zoals jij. Als je jezelf wilt laten omscholen tot Elektromonteur dan zijn bedrijven dus vaak ook bereid om je opleiding te betalen terwijl je gewoon full-time betaald krijgt!

Hoe zoeken Elektromonteurs naar een nieuwe baan?

Oké, laten we nu eens kijken hoe jij jouw droombaan kunt vinden. Voor jouw zoektocht maken Elektromonteurs gebruik van verschillende kanalen. Ongeveer 54% van hen gebruikt vacaturesites, waar je allerlei interessante mogelijkheden kunt vinden. Maar hé, laten we Google niet vergeten! Ongeveer 35% van de elektromonteurs speurt het internet af met behulp van zoekmachines om relevante vacatures op te sporen. Daarnaast kan jouw eigen netwerk van onschatbare waarde zijn. Een derde van de elektromonteurs vindt via zijn eigen netwerk nieuwe kansen. En natuurlijk hebben we tegenwoordig nog social media, waar zo'n 30% van de elektromonteurs hun zoektocht naar een nieuwe baan starten. Dus open die LinkedIn- en Facebook-accounts, want je weet maar nooit welke fantastische kansen er op jou wachten!

Doe wel goed onderzoek naar verschillende bedrijven, sommige bedrijven begeleiden jouw als omscholer beter dan andere. Kijk op de website of dat ze een opleidingstraject aanbieden en of dat je rustig kan leren en groeien i.p.v. meteen in de praktijk aan de slag moet. Veiligheid staat namelijk altijd op één!

orientatiebronnen-voor-een-baan-elektromonteurs

Het moment om je droombaan te vinden

Dus Elektromonteurs (in spe), jullie zijn momenteel de sterren van de arbeidsmarkt in Nederland. Dit is het moment voor een omscholing tot Elektromonteur. Met 50 openstaande vacatures voor elke werkzoekende Elektromonteur, is het tijd om te profiteren van deze gouden kans. Werkgevers zijn wanhopig op zoek naar jullie talent, en het is aan jou om de beste keuze te maken. Houd rekening met de belangrijkste pullfactoren, gebruik de juiste zoekmethoden en laat jouw elektrotechnische vaardigheden schitteren. Jouw droombaan wacht op je - ga ervoor! 

Ben je benieuwd welk elektrotechnisch vakgebied het beste bij je past?

Utiliteit, netbeheer, woningbouw of toch werken in een fabriek? Maak de vacature keuzetest en ontdek welk vakgebied het beste bij je past.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten