Wat is het salaris van een Elektromonteur bij Alliander?

Delen op:

Ben je geïnteresseerd in een carrière als Elektromonteur bij Alliander? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is dat je kunt verdienen. In dit artikel bespreken we het salarisniveau voor elektromonteurs bij Alliander, afhankelijk van je ervaring en opleidingsniveau. We geven een overzicht van het salaris voor kandidaten die omgeschoold moeten worden én voor kandidaten met ervaring als Elektromonteur.

Kandidaten die omgeschoold moeten worden

Het is logisch dat kandidaten die nog een opleidingstraject moeten doorlopen minder verdienen dan personen die al een elektrotechnische achtergrond hebben. Alliander kan omscholers namelijk niet direct inzetten en investeert daarnaast veel in begeleiding en de opleiding van deze kandidaten.

Als je nog moet worden omgeschoold tot elektromonteur en geen ervaring hebt in dit vakgebied, kun je bij Alliander rekenen op een startsalaris tussen de €2.073,34 en €2.961,92 bruto per maand. Dit salaris kan variëren, afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring.

Als Elektromonteur bij Alliander kan je maximaal doorgroeien tot €3.486,08 bruto per maand. Deze bruto bedragen zijn exclusief extra secundaire arbeidsvoorwaarden. De CAO van de netbeheerders staat bekend om de extra salarisonderdelen die bovenop je bruto salaris komen. Hieronder staan er een paar uitgelicht.

Overige salaris onderdelen:

 • 18% persoonlijke budget, dit kan je maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen. Hier zit o.a. je vakantiegeld (8%) in. De overige 10% zijn extra budgetten
 • Vast eindejaarsuitkering van 5,94%
 • Storingsdienst vergoedingen

Kandidaten met een elektrotechniek achtergrond

Heb je al een elektrotechniek diploma (voorkeur voor mbo 3 of mbo 4), dan hoef je niet het hele opleidingstraject van Alliander te doorlopen. Je moet dan alleen je BEI (Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties) aanwijzingen behalen om de werkzaamheden als monteur uit te mogen voeren. Heb je ook al verschillende BEI aanwijzingen? Dan kan je dus een hoger salaris verwachten.

Wanneer je al een elektrotechnische achtergrond hebt dan kun je bij Alliander een salaris verwachten tussen de €2.440,26 en €3.486,08 bruto per maand. Het exacte salaris hangt af van verschillende factoren, zoals je ervaringsniveau en of je al in het bezit bent van de juiste aanwijzingen volgens de BEI. Uiteraard zijn de overige salarisonderdelen ook van toepassing op kandidaten met een elektrotechnische achtergrond.

Overige interessante arbeidsvoorwaarden

 • Na één jaar een vast contract!
 • Een duurzaam inzetbaarheid budget van €500 per jaar. Dit kan je b.v. gebruiken voor je sportabonnement of loopbaanontwikkeling
 • Je bepaalt zelf hoeveel verlof je wilt. Naast je standaard verlof dagen kan je elk jaar 35,5 dag bijkopen. Dit kan vanuit je persoonlijke budget of vanuit je extra uren die je gedraaid hebt in de storingswachtdienst
 • Buitendienstvergoeding van €40 per maand
 • Bedrijfsauto
 • Een goede ABP-pensioen waarvan 70% door Alliander wordt betaald

Ben je benieuwd wat de gemiddelde salarissen van mbo elektrotechneuten in de markt zijn? Lees dan onze blog over het salarisonderzoek.

Storingsdienst vergoeding bij Alliander

Als Elektromonteur bij Alliander ga je ook storingsdiensten draaien. Dit zijn 1e lijns storingsdiensten waarbij je wordt opgeroepen op het moment dat de meldkamer een storing binnen krijgt. Dit kan overdag zijn maar ook midden in de nacht. 
Je wordt hier natuurlijk ook goed voor betaald. De regeling ziet er als volgt uit:

 • Standaard vergoeding van €381,68 per volle week storingsdienst
 • De daadwerkelijke uren krijg je natuurlijk ook uitbetaald. Doordeweeks tegen 150% en in het weekend tegen 200% of de uren worden omgezet in vrije tijd uren. De keuze is aan jou
 • Je mag maximaal 85 vrije uren meenemen naar het volgende jaar. De overige uren worden uitbetaald
 • Je draait ongeveer 1 keer in de 5 weken storingsdienst

Interesse om Elektromonteur bij Alliander te worden?

Klik op de onderstaande knop om te solliciteren zonder cv! Merel Wijnholds van Alliander neemt dan snel contact met je op.

Delen op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

VIP lijst

Benieuwd naar onze andere artikelen?

Schrijf je dan direct in voor onze VIP lijst, en je ontvangt onze artikelen al eerste.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang één keer per twee weken een mail met interessante content. Al meer dan 2000 Elektromonteurs zijn lid!

rectangle 1512

Meer kennis opdoen?

Wellicht dat deze blogs wat beter bij je aansluiten